Ha külföldre utazik és más ország mobilhálózatára csatlakozva használja a mobilját, akkor roaming szolgáltatást vesz igénybe:

 • Amennyiben Ön meglévő ügyfelünk, és nem aktív a roaming szolgáltatása, kérjük hívja a 1272-őt (külföldről: +3617070707-es számot), regisztrálja igényét ügyfélkapuján keresztül vagy látogasson el az Önhöz legközelebbi DIGI Pontba a szolgáltatás aktiválásáért.
 • Amennyiben Ön a mobiltelefon előfizetésén kívül rendelkezik Digi vagy Invitel vezetékes vagy műholdas szolgáltatással, az EU-n kívüli nemzetközi irányok tiltás feloldását, a mobilszolgáltatás aktiválását követő 4. hónap után, az Ön erre vonatkozó igénylése esetén aktiválja a Szolgáltató.
 • Kizárólag mobiltelefon előfizetés esetén a nemzetközi irányok tiltás feloldását, a mobilszolgáltatás aktiválását követő 4. hónap után, az Ön erre vonatkozó igénylése esetén aktiválja a Szolgáltató.

Feltételek:

 • Nemzetközi barangolás (roaming) ideje alatt a nemzetközi számra történő hívásátirányítás nem elérhető.
 • A roaming helyzetben kezdeményezett illetve fogadott hanghívás küldött szöveges üzenet és a bonyolított adatforgalomra a belfölditől eltérő díjszabás érvényes.
 • Roaming során a hívásátirányítás megtörténte nem garantált, függ a roaming partner hálózatának működésétől.
 • A Roaming szolgáltatás a lent felsorolt országok hálózatain érhető el. A Szolgáltató honlapján folyamatosan tájékoztatja Előfizetőit az aktuálisan elérhető roaming-hálózatokról.
 • A térképen sötétkék színnel jelölt országok esetén Önnek nincs teendője a roaming szolgáltatás használata esetén.
 • Roaming partnerek listája


1. Zóna (normál) 2. Zóna (normál) 3. Zóna (normál) 4. Zóna (normál)

Roaming díjak

Roaming hangforgalom díjai

Helyi hívás (a hívásindítás országával azonos országba irányuló) Hívások Magyarországra a DIGI hálózatán kívülre Hívások Magyarországra a DIGI hálózatán belülre Roaming 1. díjzónán belüli országokba irányuló hívások Roaming 1. díjzónán kívüli országokba irányuló hívások Bejövő hívások
Roaming 1. díjzónából indított hívások 5 Ft/perc 4 Ft/perc 4 Ft/perc 5 Ft/perc 520 Ft/perc Díjmentes
Roaming 2. díjzónából indított hívások 90 Ft/perc 90 Ft/perc 90 Ft/perc 90 Ft/perc 250 Ft/perc 90 Ft/perc
Roaming 3. díjzónából indított hívások 150 Ft/perc 150 Ft/perc 150 Ft/perc 150 Ft/perc 290 Ft/perc 150 Ft/perc
Roaming 4. díjzónából indított hívások 220 Ft/perc 530 Ft/perc 530 Ft/perc 530 Ft/perc 530 Ft/perc 220 Ft/perc

A táblázatban szereplő díjak bruttó díjak, a távközlési szolgáltatásokra vonatkozó mindenkor érvényes Áfa-t tartalmazzák.

A lakossági díjcsomagokban foglalt lebeszélhető percek roaming 1. díjzónában történő tartózkodás esetén is felhasználhatóak.


Roaming SMS forgalom díjai

Helyi SMS (az SMS küldés országával azonos országba irányuló) SMS Magyarországra a DIGI hálózatán kívülre SMS Magyarországra a DIGI hálózatán belülre Roaming 1. díjzónán belüli országokba irányuló SMS Roaming 1. díjzónán kívüli országokba irányuló SMS
Roaming 1. díjzónán belüli országokból küldött SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS
Roaming 2. díjzónán belüli országokból küldött SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS
Roaming 3. díjzónán belüli országokból küldött SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS 21 Ft/SMS
Roaming 4. díjzónán belüli országokból küldött SMS 40 Ft/SMS 40 Ft/SMS 40 Ft/SMS 40 Ft/SMS 40 Ft/SMS

A táblázatban szereplő díjak bruttó díjak, a távközlési szolgáltatásokra vonatkozó mindenkor érvényes Áfa-t tartalmazzák.


Roaming helyzetben az SMS fogadás díjmentes.

Roaming adatforgalom díjai

Roaming 1. díjzónán belüli országokban fogadott vagy indított adatforgalom 0,5274 Ft/MB
Roaming 2. díjzónán belüli országokban fogadott vagy indított adatforgalom 20 Ft/MB
Roaming 3. díjzónán belüli országokban fogadott vagy indított adatforgalom 40 Ft/MB
Roaming 4. díjzónán belüli országokban fogadott vagy indított adatforgalom 50 Ft/MB

A táblázatban szereplő díjak bruttó díjak, a távközlési szolgáltatásokra vonatkozó mindenkor érvényes Áfa-t tartalmazzák.

Az adatroaming legkisebb mérési és számlázási egysége: Mega Byte (MB).

A lakossági díjcsomagokban foglalt adatkeretek roaming 1. díjzónában történő tartózkodás esetén a méltányos használatra vonatkozó feltételek szerint leforgalmazhatóak.


Roaming díjzóna besorolás

ROAMING 1. DÍJZÓNÁBA SOROLT ORSZÁGOK

Ausztria, Azori szigetek, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Francia Guyana, Gibraltár, Görögország, Guadeloupe, Hollandia, Horvátország, Izland, Írország, Kanári-szigetek, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Madeira, Málta, Martinique, Mayotte, Monaco, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Reunion, Románia, Szent Márton-sziget, Sint Maarten, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Vatikán

ROAMING 2. DÍJZÓNÁBA SOROLT ORSZÁGOK

Törökország

ROAMING 3. DÍJZÓNÁBA SOROLT ORSZÁGOK

Moldova

ROAMING 4. DÍJZÓNÁBA SOROLT ORSZÁGOK

Albánia, Észak-Macedónia, Montenegró, Kína, Szerbia, Svájc, Izrael, Thaiföld


A roaming szolgáltatással kapcsolatos tudnivalók:

 • Kérjük, hogy a mobiltelefon készülékében tárolt hívószámokat nemzetközi formátumban mentse el. A magyarországi telefonszámok esetében a 06-os híváskezdés helyett kérjük, használja a +36 nemzetközi előhívószámot.
 • Amennyiben külföldi tartózkodása ideje alatt Ön hívást fogad, az EU illetve az 1,2,3 és 4-es díjzónához tartozó országokban, a roaming-hívások esetében hívást fogadó fél számára is díjköteles.
 • Aktív roaming szolgáltatás esetén- tehát ha a roaming szolgáltatás nincs tiltás alatt- a hang- és adatalapú roaming szolgáltatás automatikusan az Ön külföldi tartózkodás ideje alatt rendelkezésére áll.
 • Amennyiben külföldön nem szeretne adatot forgalmazni, vagyis mobilinternet szolgáltatást igénybe venni, szükséges a szolgáltatás tiltása. A tiltáshoz kérjük, hívja a telefonos ügyfélszolgálatunkat belföldről a 1272-es rövid hívószámon vagy külföldi tartózkodás esetén a +36 1 707 07 07-es telefonszámon.
 • Amennyiben belföldön ám országhatár közelében tartózkodik, és szeretné elkerülni, hogy mobiltelefonja automatikusan csatlakozzon fel egy külföldi mobilhálózatára, kérjük, mobilkészülékén az „Automatikus hálózatkeresést” módosítsa „Kézi hálózatválasztásra”, készüléke „Beállítások” menüpontja alatt. A „Beállítások” menüpont leírását az Ön saját készüléke használati útmutatójában is megtalálja.
 • A mobiltelefonok alkalmazásai használatakor előfordulhat, hogy bizonyos applikációk automatikusan adatforgalmat generálnak belföldön és külföldön is. Ilyen lehet pl. közösségi média, navigációs platformok adatforgalma, vagy az alkalmazások automatikus frissítése – amennyiben automatikusra van beállítva Ön mobilkészülékén.
 • A roaming díjzónákban (1,2,3 és 4-es roaming díjzónára) a felmerülő plusz költségek elkerülésére több lehetőség áll az előfizető rendelkezésére:
  1. A „Beállítások” menüpontban Ön kikapcsolhatja mobilkészülékében az Adatroamingot/Adatkapcsolatot, így külföldi tartózkodás esetén a mobilinternet szolgáltatás nem elérhető. A „Beállítások” menüpontot az Ön saját készüléke használati útmutatójában is megtalálja.
  2. Valamint a 4G hálózat alapbeállítását is módosíthatja ideiglenesen 2G/3G hálózatra, így a háttérben futó alkalmazásokból adódó minimális adatforgalom is elkerülhető.
  3. Ha egyáltalán nem szeretné külföldön a mobilinternetet igénybe venni, vagy szeretné elkerülni a véletlen adatforgalmazást, akkor tiltsa le ezt a szolgáltatást. A „Beállítások” menüpontban kézi kikapcsolással Ön is eszközölheti.
  4. A mobil adatforgalom tiltásán felül a hívásindítás és -fogadás tiltáshoz pedig kérjük, hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat belföldről a 1272-es rövid hívószámon vagy külföldi tartózkodás esetén a +36 1 707 07 07-es telefonszámon.

Az adatroaming használata során meghatározott mennyiségi limit

Az adatroaming használata során elérhető adatroaming limit lehetővé teszi az Előfizető részére, hogy havi adatroaming felhasználását korlátok között tarthassa. Előfizető havi adatroaming felhasználásának értéke eléri a 18.000 Ft-ot, az adatroaming szolgáltatást a Szolgáltató szünetelteti.

Ha az adott számlázási ciklusban az Előfizető adatroaming felhasználási mennyisége eléri a limit 80 %-át, SMS üzenetben tájékoztatást kap erről. A meghatározott adatmennyiség 100 %-ának elérésekor az Előfizető részére a Szolgáltató újabb tájékoztatást küld. A 100% elérését követően az adatroaming szolgáltatást a Szolgáltató szünetelteti.

Abban az esetben, ha az adott számlázási ciklusban az Előfizető adatroaming használata során felhasznált adatmennyisége eléri a meghatározott adatmennyiség 100 %-át, lehetősége van a szüneteltetést követően a Szolgáltatótól kérni az adatroaming limit ideiglenes felfüggesztését a számlázási ciklus hátralévő részére (ez esetben a következő számlázási ciklus elején a limit automatikusan ismét érvénybe lép).

Az Előfizető bármikor kérheti a Szolgáltatótól, hogy az aktuális számlázási ciklustól az adatroaming limit alkalmazására ne kerüljön sor. A soron következő számlázási ciklusban a limit újra automatikusan beállításra kerül.

Az Előfizető bármikor kérheti a Szolgáltatótól, hogy az aktuális számlázási ciklustól az adatroaming limit alkalmazására a jövőben semelyik számlázási ciklusban ne kerüljön sor.

Méltányos használatra vonatkozó feltételek

Az európai uniós szabályozással összhangban a belföldi árszínvonalon nyújtott EU roaming szolgáltatást azok a barangolást végző Előfizetők vehetik igénybe, akik Magyarországon állandó lakcímmel rendelkeznek vagy Magyarországgal szoros kapcsolatban állnak, ami miatt gyakran és jelentős ideig Magyarországon kell tartózkodniuk. A Szolgáltató jogosult ezen körülmények igazolására vonatkozó kéréssel fordulni az Előfizető irányába az Előfizetői Szerződés fennállásának időtartama alatt.

A belföldi árszínvonalon nyújtott barangolási szolgáltatások nem rendeltetésszerű vagy visszaélésszerű, az 1. roaming díjzónában történő időszakos utazáson kívüli használatának megelőzése céljából a Szolgáltató „méltányos használatra vonatkozó feltételek” alkalmazására jogosult az alábbiak szerint.

Az 1. roaming díjzónában történő időszakos utazási célú felhasználás során a magyarországi hívószámokra irányuló, illetve az 1. roaming díjzónába indított hívások, SMS-ek mennyisége, illetve az 1. roaming díjzónában felhasznált adatmennyiség mértéke nem haladhatja meg a belföldi használat négyhavi számlázási ciklusonként vett átlagát, valamint a vizsgált időszakban a szabályozás hatálya alá eső ország roaming partnerének hálózatán forgalmazott napok száma nem haladhatja meg a Szolgáltató hálózatán forgalmazott napok számát (méltányos használat).

A méltányos használat feltételeinek betartása érdekében a hívószám használatát a Szolgáltató vizsgálhatja, amely vizsgálat a vizsgálat időpontját megelőző 4 hónapra terjed ki. Amennyiben a Szolgáltató a vizsgálat során a méltányos használat feltételeinek be nem tartását észleli, erről SMS-t küld az Előfizető részére, amelyben felhívja az Előfizető figyelmét arra, hogyha a méltányos használat feltételeinek az értesítést követő 2 héten belül nem tesz eleget (a használat jellege nem változik), akkor az Előfizető az érintett szolgáltatásokat az 1. roaming díjzónában a továbbiakban kizárólag belföldi díj és többletdíj együttes alkalmazásával veheti igénybe – addig az időpontig, ameddig nem tesz eleget a méltányos használat feltételeinek.

A Szolgáltató a méltányos használat feltételeinek be nem tartásának időtartama alatt az irányadó belföldi díjakon túl az alábbi többletdíjak felszámítására jogosult:

 • hanghívás indítása: 12 Ft/perc
 • hanghívás fogadása: 3 Ft/perc
 • SMS küldés: 3 Ft/SMS
 • adatforgalom: 0,5274 Ft/MB (540 Ft/GB)

A mobildíjcsomagokban meghatározott adatkeretek esetén a méltányos használat felső határa a Roaming 1. (EU) díjzóna esetén, melynek elérését követően a 0,5274 Ft/MB külön díj fizetendő:

Díjcsomag megnevezés DIGIMobil MAX DIGIMobil PLUSZ DIGIMobil JUNIOR
Méltányos használat felső határa 3,5 GB 3,5 GB 2,5 GB